NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
3 lessen van het Leger des Heils over een duurzaam bedrijf op alle vlakken

3 lessen van het Leger des Heils over een duurzaam bedrijf op alle vlakken

Als je denkt aan goed doen voor de wereld en de medemens, dan denk je al snel aan het Leger des Heils. Bovendien werken ze er niet alleen aan een duurzame samenleving, maar ook aan een duurzame organisatie van binnenuit. Lees en leer mee.

Leger des Heils ReShare, onderdeel van het Leger des Heils, zamelt kleding en textiel in. Op 3 locaties verspreid over Nederland sorteert een team van zo’n 250 medewerkers en vrijwilligers deze voor hergebruik in hun eigen tweedehands kledingwinkels, voor noodhulp en voor recycling. Zo werken ze samen met verschillende stakeholders zoals gemeenten, retailers en recyclebedrijven aan een duurzame toekomst voor mens en milieu. Ook het zorgen voor hun eigen medewerkers speelt een belangrijke rol.

GEZONDE WERELD, GEZONDE WERKOMGEVING

In de sorteerhal van Leger des Heils ReShare wordt veel kleding en textiel gesorteerd. Daarbij komt een hoop stof vrij. Thamar Keuning, MVO adviseur bij het Leger des Heils, merkte dat medewerkers last hadden van hun keel door de stofdeeltjes in de lucht. Extra schoonmaken en natuurlijke ventilatie waren niet genoeg om de luchtkwaliteit te verbeteren. De werkomgeving bleef daarmee minder veilig en gezond dan het Leger des Heils wil voor haar medewerkers.

Dus gingen ze op zoek naar een oplossing voor gezonde, zuivere lucht. Ze kwamen uit bij Zehnder Clean Air Solutions, waar ze niet alleen lucht recyclen, maar ook hun luchtreinigers en onderdelen daarvan hergebruiken. Een goede match met de waarden van het Leger des Heils.

“Dankzij de luchtzuiveringssystemen van Zehnder Clean Air Solutions is onze werkomgeving nu veiliger en gezonder. Dat zien we niet alleen terug in de resultaten op papier. Medewerkers hebben ook minder gezondheidsklachten”, aldus Thamar.

Het Leger des Heils ziet nu wat zuivere lucht doet voor de gezondheid van hun medewerkers. Welke bredere lessen trokken zij over het verduurzamen van hun organisatie?

3 LESSEN VAN HET LEGER DES HEILS OVER EEN DUURZAAM BEDRIJF OP ALLE VLAKKEN

  1. Duurzaamheid aan de buitenkant betekent niet automatisch duurzaamheid aan de binnenkant

Hoewel je mooi werk kunt verrichten voor een betere wereld, een geweldig doel, kan er ergens anders gevaar op de loer liggen. Duurzaamheid gaat dus niet alleen over wat je aan de buitenkant doet, maar ook hoe je bedrijf er van binnenuit ziet.

  1. Begin bij de basis: simpele stappen naar duurzaamheid

Groots denken om te verduurzamen is een mooi streven, maar niet nodig voor een goed begin. Door bij de basis te beginnen, zoals de lucht die medewerkers elke dag inademen, kun je al flinke stappen zetten naar een duurzamer bedrijf.

  1. Eén kleine verandering kan grote verbetering brengen

Waar de keuze voor zuivere lucht in eerste instantie gebaseerd was op het creëren van een gezonde werkomgeving voor medewerkers, merkt het Leger des Heils ook de positieve effecten ervan op andere vlakken in hun organisatie. Zo zorgt lucht zonder stofdeeltjes ook voor lagere schoonmaakkosten.

MEER LEREN OVER HOE HET LEGER DES HEILS HAAR ORGANISATIE VAN BINNEN VERDUURZAAMDE?

Heeft u vragen over artikel, project of product?

Neem dan rechtstreeks contact op met Zehnder Clean Air Solutions.

Contact opnemen

Stel je vraag over dit artikel, project of product?

"*" geeft vereiste velden aan

Adres Wayenborgstraat 21
2800 Mechelen
België
Telefoonnummer +32 49 45 79 786 E-mailadres info@zehnder-cleanairsolutions.com Website www.zehnder-cleanairsolutions.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details

Kunnen we je helpen met zoeken?