Keestrack heeft een sterke reputatie op het gebied van innovatieve, efficiënte & duurzame breek- en zeefmachines met een niet-aflatende zoektocht naar de beste prestaties tegen de laagste kosten per geproduceerde ton. Op Conexpo toont de fabrikant van mobiele breek- en zeefapparatuur een overzicht van hun uitgebreide assortiment. Keestrack, met zijn Amerikaanse hoofdkantoor in Texas, zal met zijn Amerikaanse, Canadese en Latijns-Amerikaanse dealers aanwezig zijn op Conexpo om te laten zien wat er nieuw is.
De volledig nieuw ontworpen R5e percussiebreker van Keestrack is volledig plug-in elektrisch. Deze heeft tevens een plug-out aansluiting om extra apparatuur van stroom te voorzien. De breker die wordt gebruikt bij de productie van aggregaten, recycling, steengroeven en mijnbouw kan worden gevoed via een netaansluiting of via een generator als er geen aansluiting op het net beschikbaar is.
De 55t zware R5e met een capaciteit tot 400 t/h is zeer mobiel en kan in één stuk vervoerd worden, zelfs uitgerust in gesloten circuit. De dubbeldeks voorzeef (2.200mm x 1.000mm) zorgt voor een perfect accurate zeving en het materiaal kan worden opgeslagen door de zijtransportbanden of kan via de bypass van de breker gaan. De percussiebreker met een inlaatopening van 800mm x 1.050mm (HxB) wordt aangedreven door een 200kW elektromotor. De rotor met een breedte van 1.000mm en een diameter van 1.260mm, heeft een extreem hoog massatraagheidsmoment (inertie), wat zorgt voor een hoge productiviteit en stabiliteit. De 2-deks precisiezeef van 4.760mm x 1.500mm kan in een gesloten circuit worden geplaatst. De middelste en fijne fractie kunnen als extra optie worden opgeslagen via transportbanden. De zwenkbare overmaatse transportband kan eenvoudig worden omgeschakeld van retourband naar stockeerband.
De op Conexpo getoonde R5e heeft een drop-off motor/aggregaat van 4,5t die op het chassis van de machine kan worden geplaatst of naast de machine kan worden geplaatst, aangesloten met een voedingskabel. De gen-set fungeert als back-up wanneer er geen elektriciteitsnet beschikbaar is. Als de motorunit op grondniveau wordt geplaatst staat het op een trillingvrije en in een minder stoffige omgeving. Onderhoud is zo veiliger en gemakkelijker. Wanneer meerdere machines worden aangesloten op een enkele drop-off engine/gen-set, resulteert dit in enorme besparingen omdat er maar één engine/gen-set hoeft te draaien en onderhouden hoeft te worden.
De R5e verbruikt gemiddeld 173kW wanneer hij volledig elektrisch wordt aangedreven of ongeveer 40l/u wanneer hij wordt aangedreven via het drop-off dieselmotor/aggregaat.
In vergelijking met conventionele diesel hydraulische aandrijvingen besparen dieselelektrisch aangedreven installaties direct tot 40% brandstof.
Tijdens het werken in productietreinen kan het toerekenbare brandstofverbruik zelfs met 70% afnemen wanneer de hybride zeven en stackers rechtstreeks worden gevoed via de plug-out voeding van een stroomopwaartse of stroomafwaartse elektrische breker.
Bij aansluiting op het net zijn de besparingen nog groter (afhankelijk van de lokale elektriciteitsprijs), aangezien de operationele kosten en onderhoudskosten drastisch dalen.
Een andere elektrisch aangedreven machine in het Keestrack-assortiment is de H4e kegelbreker. De H4e is ontworpen om de hardste steensoorten en ertsen, stenen, grind en aggregaten te breken.
De kegel alleen, met bewezen technologie, weegt 9t. De H4e inclusief opties zoals de 3-deks precisie nazeef van 3.600mm x 1.500mm, weegt volledig uitgerust 45t. De H4e heeft ook een elektrische plug-in aansluiting om volledig elektrisch te werken zoals alle Keestrack e-aangedreven machines, evenals een plug-out aansluiting om verbinding te maken met andere e-aangedreven apparatuur.
De H4e heeft een eigen diesel/aggregaat aan boord om de apparatuur diesel/elektrisch aan te drijven. De H4e kegelbreker heeft een invoermaat tot 185mm, C.S.S. min.–max. 6mm – 38mm afhankelijk van de breekkamerconfiguratie en een capaciteit tot 208t/u en wordt aangedreven door een 251kW e-motor.
De H4e verbruikt gemiddeld 130kW wanneer hij volledig elektrisch wordt aangedreven of ongeveer 33l/u wanneer hij wordt aangedreven via het eigen dieselmotor/aggregaat.
De meest volwassen en productieve zeef op de markt is de machine waar het bij Keestrack allemaal mee begon. De K6 werd in 1996 op de markt gebracht en is nog steeds toonaangevend dankzij blijvende Research & Development. De K6 heeft een capaciteit tot 600t/u. Het lange zeefdek van 4.500mm x 1.800mm, de standaard heavy-duty platenband en de hydraulisch instelbare zeefhoek zorgen voor ongeëvenaarde prestaties tegen de laagste kosten per geproduceerde ton. De vele beschikbare opties en zeefdekken maken de K6 geschikt voor elke zeeftoepassing, van scalperen van de grootste stenen tot fijn zeven. Zoals elke Keestrack is de K6 schudzeef ontworpen om goed toegankelijk te zijn voor onderhoud en om reparaties snel uit te kunnen voeren. De K6 heeft een hydraulisch hefbare zeefkast voor een goede toegang tot de zeefdekken, waardoor ze zeer eenvoudig te vervangen zijn.
De K6 is leverbaar in diesel/hydraulisch, diesel/elektrisch en in een ZERO uitvoering waarbij er geen verbrandingsmotor aan boord is maar alleen elektromotoren. De K6 getoond op Conexpo is de standaard load sensing diesel/hydraulische versie die gemiddeld 13l/u verbruikt.
De innovatieve technologie, de veiligheidsvoorzieningen en het ontwerp van de R3-percussiebreker hebben verschillende Europese designprijzen opgebracht, waaronder de Red Dot-award. De zeer compacte en gemakkelijk te vervoeren breker met een capaciteit tot 250t/u weegt slechts 32t. De trillende voeder heeft een voorzeef van 1.200mm x 920mm, de breker een inlaatopening van 770mm x 960mm (HxB) en een rotordiameter van 1.100mm en een rotorbreedte van 920mm en een 2-deks precessie nazeef van 3.100mm x 1.400 mm. De Keestrack is ook verkrijgbaar als diesel/elektrische aandrijving met plug-in functionaliteit. Op Conexpo zal de diesel/hydraulische versie te zien zijn.
Keestrack ontwierp de B7e heavy-duty kaakbreker speciaal voor het breken van het zwaarste gesteente in steengroeven en mijnbouw. De B7 kaakbreker heeft een vibrerende voeder met 2-staps grizzly van 2.200mm x 1.080mm (LxB) en een bodemdek van 1.450mm x 870mm (LxB) om de breekresultaten te optimaliseren en slijtage te verminderen.
De invoergrootte van het materiaal is maximaal 700mm, de invoeropening is 1.200mm x 830mm en de C.S.S. is min.-max. 75mm – 250mm. De kaakbreker is uitgerust met het gepatenteerde N.S.S., non-stop systeem, dat de breker beschermt tegen onbreekbaar materiaal in de voeding van de machine, en de C.S.S. automatisch aanpast tijdens gebruik. De breker zelf weegt 28t, de makkelijk te vervoeren B7 kaakbreker weegt in totaal 70t en heeft een capaciteit tot 600t/u.
“Een focus op duurzaamheid vormt de kern van ons bedrijf, aangezien dit de oorsprong is van ons bedrijf. Waardevolle grondstoffen produceren en recyclen, dat is waar mobiel breken en zeven om draait”, zegt Frederik Hoogendoorn, Vice President Sales & Marketing, “en onze inspanningen hebben zeker een positieve impact op de ecologische voetafdruk.” Door de jaren heen is Keestrack, naast recycling, actief in de steengroeves, mijnbouw & het produceren van aggregaten. “Omdat deze zware industrieën zeer krachtige aandrijfsystemen nodig hebben, bijft Keestrack zoeken naar alternatieve aandrijfsystemen. Van load sensing hydrauliek, naar e-drives en nu gaan we naar ZERO-drives, apparatuur zonder verbrandingsmotoren aan boord maar alleen elektromotoren. Deze ontwikkeling komt voornamelijk uit de Noord-Europese markt. Op deze manier willen we de planeet beschermen en tegelijkertijd geld besparen.” vervolgt Hoogendoorn.
Keestrack introduceerde al in 2012 elektrische aandrijvingen door de e-drives te introduceren; elektrische plug-in machines met ingebouwde diesel/gen-set, voor het geval er geen elektrische plug-in beschikbaar is. De e-aangedreven machines evolueerden naar versies met een drop-off motor/generator-set die zowel naast de apparatuur kon worden geplaatst, in minder stoffige en trillende omstandigheden, als op het frame van de machine. Deze e-machines kunnen bovendien aan elkaar gekoppeld worden wat resulteert in nog lagere energiekosten.
Keestrack introduceerde de ZERO-drive machines op Bauma 2022 in Duitsland omdat er een groeiende vraag was vanuit de Noord-Europese landen. Deze machines hebben geen verbrandingsmotoren meer aan boord. Elektromotoren drijven de meeste mobiele breek- en zeefapparatuur aan en drijven enkele noodzakelijke hydraulische systemen aan. Het grootste deel van het productassortiment van Keestrack is al beschikbaar in ZERO-drive: kegelbrekers, percussiebrekers, zeven, stackers, kaakbrekers en de nieuwe A6e-vultrechter op rupsbanden.
“Op dit moment zijn elektrische aandrijfsystemen de groenste en meest effectieve opties op de markt, omdat ze efficiënter zijn dan conventionele hydraulische systemen. Maar het maakt de eindgebruiker ook minder afhankelijk van een specifieke motorleverancier. Als er geen elektrische plug-in beschikbaar is, kan de eindgebruiker zijn eigen generator kiezen of een van de Keestrack (rups)motor/gen-set units gebruiken”, zegt Kees Hoogendoorn, President en oprichter van de Keestrack Group.
Stofbeheersing wordt steeds belangrijker door de veranderende en groeiende milieuregelgeving. Omdat breken en zeven vaak stof veroorzaken, heeft Keestrack het stofbeheersingssysteem aan zijn productgamma toegevoegd, aangezien de huidige beschikbare standaard antistofsystemen, die op brekers en zeven kunnen worden geïnstalleerd, niet altijd effectief genoeg zijn.
Het W7 stofonderdrukkingskanon, met geïntegreerde waterfilter en drukventiel, is het grootste in het Keestrack-assortiment. Het weegt 675 kg en kan standaard worden verplaatst met een vorkheftruck. Het kanon kan ook worden uitgerust met een hijsoog.
Het toegevoerde water met een waterdruk van 1 tot 5 bar gaat door een waterbehandelingsunit die het water filtert van mineralen en stofdeeltjes. De hogedrukpomp perst het water met een druk van 20 bar door de sproeikoppen. De sproeikoppen met snelkoppeling creëren een nevel van microdruppeltjes die verder de lucht in wordt geblazen door de uitgebalanceerde en stille ventilator. Door de aerodynamische vorm van de kegel ontstaat een worp van 70 meter wanneer de W7 correct is gepositioneerd, in lijn met de wind. De mist van microdruppeltjes vangen de stofdeeltjes op, ze smelten samen en vallen op de grond.
Door de grootte en hoeveelheid van de microdruppels te regelen, door de sproeikoppen aan te passen, creëert de W7 de beste oplossing voor uw stof uitdaging.
De worp, de hoeveelheid water, de hoek en de oscillatie kunnen allemaal worden aangepast aan de specifieke behoeften van het proces.
Neem dan rechtstreeks contact op met Keestrack.
Contact opnemen