Dit najaar lanceren Bebat en de OVAM in Vlaanderen hun nieuwe batterij-inzamelactie “Lege batterijen? Recycleer ze!”. Bebat en de OVAM willen alle gezinnen aanmoedigen om op zoek te gaan naar de gebruikte batterijen die thuis verscholen liggen. Deze vormen namelijk een waardevolle bron van herbruikbare grondstoffen. Een brilmontuur gemaakt uit de grondstoffen van 13 batterijen of een gieter gemaakt van 120 batterijen: door de metalen en grondstoffen uit elke ingezamelde gebruikte batterij te halen, geeft Bebat ze een nieuw leven en draagt ze bij tot de circulaire economie.
In elk Vlaams gezin liggen gemiddeld 33 batterijen verscholen, en dus evenveel herbruikbare grondstoffen. Ze bevatten hoogwaardige grondstoffen en kunnen opnieuw gebruikt worden om alledaagse voorwerpen te maken, zoals brilmonturen, een gieter of zelfs een wekker. Elke ingezamelde batterij is dus een concrete bijdrage aan de circulaire economie, doordat minder grondstoffen rechtstreeks moeten ontgonnen worden uit de natuur.
De Belgen zijn enorm bezig met het sorteren van hun afval. Deze actie, die goed ingeburgerd is in de Belgische gezinnen, wordt door de meerderheid van de Belgen genoemd als de eerste concrete actie die bijdraagt tot een beter milieu. In 2021 hebben we zo maar liefst 3.631 ton gebruikte batterijen ingezameld. Een record voor Bebat, dat vastberaden is het in 2022 nog beter te doen in een steeds groeiende en bloeiende batterijmarkt.
Met de “Lege batterijen? Recycleer ze!”-campagne daagt Bebat de Belg uit om iets heel simpel te doen: zoek je gebruikte batterijen en breng ze naar het dichtstbijzijnde inzamelpunt. De campagne gaat van start op 1 oktober en duurt tot het einde van de maand. Zowel op straat als op radio als op social media zal ze volop aanwezig zijn.
Nele Peeters, Director Marketing, Operations & Innovation bij Bebat: “Deze activatiecampagne is voor ons heel belangrijk omdat ze deel uitmaakt van het DNA van Bebat. Het inzamelen van batterijen is inderdaad een belangrijke eerste stap in de overgang naar een circulaire economie, waarvoor de hulp van iedereen cruciaal is. Het is dus het ideale moment om op zoek te gaan naar die vergeten batterijen en ze binnen te brengen in het dichtstbijzijnde inzamelpunt.”
Neem dan rechtstreeks contact op met OVAM.
Contact opnemen